Εκπ. Προγράμματα

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η "τέχνη στο σχολείο" είναι ένα πρόγραμμα ιστορίας της τέχνης και αισθητικής αγωγής.
Μας φέρνει σε επαφή με συγκεκριμένα έργα τέχνης (ένα την εβδομάδα) και έχει αρχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά από τις 25 του Γενάρη 2010.
Περιλαμβάνει happenings, εργαστήρια τέχνης, σχέδια έρευνας και μαθήματα ιστορίας της τέχνης.
Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας.

Υπεύθυνοι προγράμματος: Γιάννης Ανδριόπουλος και Χριστίνα Παπαδοπούλου

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το Moodle

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόκειται για το παρόν πρόγραμμα.


ΕΥΦΥΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η συλλογική ευφυΐα στην σχολική ζωή
Ευφυές είναι το σχολείο που δημιουργεί δίκτυα συνεργασίας (πραγματικά ή εικονικά-ψηφιακά) ώστε, εκμεταλλευόμενο την συλλογική ευφυΐα της σχολικής κοινότητας αποτελούμενης από όλα τα φυσικά της μέλη (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς), να είναι σε θέση να επιλύει έξυπνα τα προβλήματα και να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη επάρκεια και καινοτόμα διάθεση τις νέες προκλήσεις των καιρών μας.
Σε ένα ευφυές σχολείο δεν περισσεύει κανένα μέλος της κοινότητας: Κάθε γονιός, μαθητής και εκπαιδευτικός μπορεί να προσφέρει, είτε μια ξεχωριστή οπτική γωνία στην αντιμετώπιση γενικών προβλημάτων, είτε εξειδικευμένη γνώση και ικανότητα σε επιμέρους ζητήματα.

Υπεύθυνος προγράμματος: Γιάννης Ανδριόπουλος

The Raspberry pi Project


school Το Rapberry pi είναι ένας υπολογιστής σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας.
Κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και κοστίζει μόλις 35€ (στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί στην Ελλάδα κοστίζει 45). Κατ' αρχήν, φτιάχτηκε σαν ένα φτηνό σύστημαπου θα χρησιμοποιούνταν από  παιδιά με σκοπό την επαναπροσέγγιση των βασικών δεξιοτήτων στην πληροφορική.
Στην έκδοση 2, με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 1Gb μνήμης RAM, το Rasperry pi μπορεί πια να σταθεί σαν υπολογιστής -σταθμός εργασίας σε 'ενα σχολικό εργαστήριο.
Με την χρηματοδότηση της σχολικής επιτροπής και όποια άλλη βοήθεια μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε, ελπίζουμε να στήσουμε σύντομα το εργαστήριό μας.
Για περισσότερες πληροφορίες γράψτε μας στο mail@dim-ag-nikol.reth.sch.gr.Comments